Lilla basledaren och jag cyklade ut till Gärdet igen denna söndag förmiddag. Utanför vårt älskade STIM-hus finns en väklippt gräsplätt som man väl får säga är det folkligas plats för projektet Ta första steget. Projektet delas av RF, Korpen och TV4 och går ut på att inspirera till träning. Denna gång hade vi blivit lovade ett  konditionsinriktat pass, enligt förra veckans instruktör Oscar Jöback. Riktigt så blev det väl inte, men vad gör det om 100 år?

Vi kom fram mitt i uppvärmningen och förstod att det nu var Korpen som bjöd på ett, vad vi i Friskis&Svettis skulle kalla, Jympa medel. Det satt en grön tröja och ett glatt litet fejs högst upp på människan som ledde: Ett sånt litet fejs vill jag gärna se när jag tränar, kommenterade Lilla basledaren. Övriga kommentarer från oss: lättare än medel, hoppigare än bas, ibland väldigt täta byten. Men där fanns också sköna grejer, värda att ta med sig till egna passet. Varma applåder fick det lilla glada fejset.

Efteråt konstaterade vi medan vi klättrade upp på våra cyklar att Johan Holmsäter, Friskis&Svettis grundare, hade bra koll när han konstruerade det första jympapasset: kör enkelt, kör länge på varje övning, ha kul. Lilla basledaren och jag enades – medan cyklarna rullade österut på Gärdet – om att jympafolk i allmänhet inte har behov av byten och kombinationer, ehuru vi icke äro lämpade därtill. Puls-klicken undantagen.

Vi utbytte också några funderingar kring nya upplägget i vår Jympa medan vi styrde kosan mot Rosendals Trädgårdskafé och fyra rödbetsdelar med Feta för 135 kronor. Lilla basledaren trodde att uppvärmningen skulle bli lite lugnare, eftersom man som ledare brukar uppskatta den återhämtning som dagens uppvärmning  ger en chans till. Vi har ju 10 minuter PLUS rörligheten som ofta stannar av framåtrörelsen i passet.

Uppvärmning ska ju vara just uppvärmning och inte bli en första syretopp, så vi antog att det var väl tänkt av projektgruppen för Mer jympa i jympan att baka ihop till 10 minuter tutti. Men kom ihåg: Även om minutupplägget är sjusärdeles intressant för oss som ska skapa program är poängen med jympa på ett helt annat plan. Vi snackar ledarskap, musik och upplevelse. Vi snackar trötta kroppar som fått riktigt bra allroundträning, absolut, men vi snackar också glada små fejs.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.