Bästa (fast inte bra nog) jympahallarna i tur och ordning i Stockholm är:

1 Kungsholmen

2 City

3 Hornstull

Att det blir den här ordningen beror på att jympan blir bättre i en omgivning som lirar med jympans själ. I en grå fyrkantig låda passar den dåligt. Är det dessutom pelare, ja, vad ska man säga. Tittut?

Kungsholmen är stor, har högt i tak, fönster mot himlen och en otidsenlig väggmålning. Det gör hela skillnaden. City har högt i tak, en oregelbunden form, takfönster (som ska bort vad jag hört om de inte redan är borta) och fönster man kan kika in i. City har potential för mer själ. Hornstull har också den oregelbundna formen, bitvis högt i tak och den sköna terassgången att titta ner från och titta upp emot. Hornstull har också mer potential.

Om man förstod det här när man projekterade, ritade och smyckade skulle det ge jympan en skjuts. Om man förstod lokalens betydelse för jympan och träningsupplevelsen. Då skulle det bli mer själ i träningen, mer jympa i jympan.

Amen

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

5 kommentarer till Om vattnets betydelse för sjöfarten

 1. Lena skriver:

  Jag kunde inte hålla med mer, på alla punkter! Förutom att Kungsholmen och City nog har delad förstaplats hos mig, men där är det mycket sentimentalitet som höjer City ett snäpp. Jag har nämligen haft mina absolut bästa träningsupplevelser just där. Dessutom föredrar jag gymmet, lilla hallen och omklädningsrummen på City.

  Takluckorna på City är redan igentäppta, jättetråkigt. Jag tycker också att det var synd att man gjorde kontor av den lilla glasbalkongen som vätter mot gatan, den vid receptionen. Det var mysigt att stå och kika på pågående pass där när man var på väg till eller från lokalen och att bli tittad på medan man jympade för fullt nere i stora hallen. Precis så som terassgången fungerar på Hornstull. Det ger en ökad gemenskapskänsla på ett härligt vis. Inspirera och inspireras. (Ja, jag är endorfinhög igen.)

  Stackars Sveas stora hall, den skulle kunna vara härlig med sina stora fönster. Tyvärr gör pelarna den till största Tittut-hallen i la stada.

 2. Nurse Angry skriver:

  Jag ska starta en Facebook-grupp: Vi som är traumatiserade av att ha lett basjympa i Kungholmens LILLA sal (den nya, inte den gamla, den fungerade faktiskt någorlunda). Folk kunde inte se ledaren för pelarna, de gick in i pelarna, krockade med varandra och med ledaren, sparkade och krockade med speglarna.
  Titt UT. It was a nightmare.

 3. muffinshow skriver:

  Kunde i dag med sorg konstatera att takfönstren på City var igensatta. Hoppas det fanns ett grymt tungt skäl för det.

 4. Helena skriver:

  Har de inte tagit bort innergården (som fönstren vette upp mot) till förmån för den nya gallerian med det töntiga namnet? (Kommer att sakna att titta upp på snöflingorna i vinter …)

 5. muffinshow skriver:

  Konsumtion går före snöflingelycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.