Att leda är ofta j-ä-v-l-i-g-t kul, men det kan också locka fram det sämsta i mig. Jag tänker på en gång för inte alls så länge sedan.

En man hejade på mig strax innan vi skulle dra igång. Han sa att eftersom passet var fullbokat så hade han blivit nyfiken. Det måste ju vara n-å-g-o-t bra på gång här. Och så fortsatte han med att berätta att han poängsatte alla ledare och hade gjort en privat lista.

Så nu skulle jag alltså bli poängsatt. Okej. Det störde mig inte personligen men jag tyckte nog att det var lite mysko.

Mannen i fråga höll sig nära mitten och var på gott humör. När jag sa något till gruppen under den volymsvaga delen av styrkan svarade han skämtsamt. Kul, tänkte jag, fortfarande i tron att jag var en god människa.

Sen kom jag på att jag blivit ond.

Under tredje styrkelåten, starkt dånande Ozzy, började mannen flaxa mer okontrollerat i övningarna. Jag förstod att han var trött. Till slut låg han raklång på golvet, som överkörd. Sen såg jag inte till honom mer. Jag tror han missade både fyrfota och slutkondisen.

Jag borde ha tyckt att ”ah, det var väl synd?” Men i stället kände jag att jag fått hämnd. Oklart på vad.

I am a bad muthafukka.

PS Om du som blev lite trött där ett tag läser det här; förlåt. Jag blir också väldigt trött och skulle vilja lägga mig raklång och gå därifrån ibland. Kom tillbaka!

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

3 kommentarer till Det sämsta i mig (Känslan att leda, 4)

 1. JossiPP skriver:

  Även Djisuss kan få horn i pannan 🙂

 2. Miss F skriver:

  Hehe..jag vet vem mannen är.

 3. Jympajesus skriver:

  Miss F,
  Vet du vad jag fick för poäng?
  Vet du vad du har?
  Mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.