Svettisdagarna är Friskis&Svettis årliga stora träningskonvent. Det vänder sig till ledare och instruktörer bara i Friskis&Svettis och är tänkt att inspirera och ge ny kunskap om ditt och datt som har med träning och Friskis&Svettis att göra.

I år är vi för första gången på Kistamässan, efter att ha huserat på GIH bakom Stadion i cirka  (eller exakt, jag är osäker) 15 år. På GIH har vi varit cirka 1350 pers, i år blir vi ungefär 1500. Du kan se programmet här: http://www.friskissvettis.se/svda11/

En för mig och många andra jympaledare spännande grej är programpunkterna som handlar om nya upplägget av jympan och tankarna som sprungit ur projektet Mer jympa i jympan. Roligast av allt just nu – i planeringsstadiet – är programpunkten Music Battle. I Music Battle ska två jympalag – Lag Nord från Stockholm och Lag Syd från söder om Stockholm –  jympabattla mot varandra i 60 minuter.

Utmaningen till lagen kan till exempel vara att göra de bästa starterna av ett pass, de mest glädjesprudlande delarna, de mest aggressiva attackerna, de sexigaste karismorna (finns karisma i plural) och så vidare. Eller kanske battlar vi med hjälp av en riktig jympaklassiker och en utmanare till den klassikertiteln. Ibland battlar hela laget, ibland bara två ledare, ibland tre. Deltagarna dömer med hjälp av applådstyrka vilket lag som presenterade bästa lösningen. Många låtar och delar av låtar kommer det att bli. Och mycket att hålla reda på för battlarna.

Lag Nord består av Isabelle Badèa, Maja Sönnerbo, Andreas Byfeldt och Michèle Wilcox. Lagledare och konferencier är undertecknad. Lagledare för Lag Syd är Johan Thor från Jönköping. Battlarna är inte 100 procent klara än. Kanske kommer vi också ha en liten expertjury från Kungliga Musikhögskolan som ur ett strikt vetenskapligt perspektiv kommenterar lagens lösningar.

Hur som helst; det ska bli skitkul och jag skulle önska att du, jympaledare och alla som gillar att gå på jympa kunde vara med.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

5 kommentarer till Rapport från planering av Music Battle på Svettisdagarna 2011

 1. Helena skriver:

  Det där låter fruktansvärt kul! Med den laguppställningen vinner ni lätt. (Men vad säger jag? Vinna, jympa, tävla – det går ju inte ihop … 😉

  Man kanske kan få se nån liten film efteråt?

 2. Jympajesus skriver:

  Rent lagligt får vi väl inte visa film p g a upphovsrätt. Men vi får väl se vad som kan tänkas slinka ut. 😉

 3. A. skriver:

  FRÄNT!

 4. Jympajesus skriver:

  Fränt? Det sa jag i Västerås i min barndom/tonårstid.

 5. Lena skriver:

  Men kära nån så roligt, JAG VILL VARA MED!!!

  (Det hade jag velat även utan denna battle, Svettisdagarna låter som en dröm. Men med detta… kan det vara Fullkomligheten av Roligt?)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.