För en vecka sedan var livet stressigt. En bidragande orsak till stressen var Svettisdagarna. Och en bidragande orsak till stress inför Svettisdagarna var Music Battle, denna inspirerande och roliga uppgift som lagts på mig och Johan Thor ifrån Jönköping av jympans utvecklingsansvariga, Nina Queen of Röris Forsberg.

Nu är det över och jag är relativt lugn igen. Tänk vad man laddar och jobbar för en grej som är över på 67 minuter och där man själv medverkar i typ 12 minuter! 12 minuter!

Så här efteråt, när jag fått tänka och smälta, så är jag mycket nöjd. Vi kunde ha haft ett kortare program. Vi kunde haft kortare låtar och hunnit med fler. Vi hade kunnat vara rappare och pratat mindre, men jag är så nöjd med pedagogiken.

Att pedagogiken var så bra tänkte jag inte på förrän efteråt. Och jag tar inte åt mig äran. Den är Nina Forsbergs. Music Battle var helt och hållet hennes idé.

Vad som var så pedagogiskt var att vi som gjorde lösningarna på scenen bara visade upp våra idéer och lämnade över bedömningen till deltagarna. Vi tyckte vi hade en del bra lösningar på musiken, men vi sa inget duktigt om det. Vi bara blottade oss och var beredda på bu eller bä.

Det tycker jag var bra. I bästa fall blev någon inspirerad.

Jag kan inte tänka mig någon bättre pedagogik. Alla vill bli inspirerade. Ingen vill bli tillsagd vad och hur man ska göra. Sådan är jag och jag tror de flesta är som jag. Jag hoppas alla är som jag eller ännu känsligare än jag för att få sanningar skrivna på näsan.

Man måste hitta sin egen sanning bland alla andras som man både ofrivilligt och frivilligt exponeras för hela livet.

Amen.


Från vänster till höger: Lilla basledaren, Jympajesus, Maja Sönnerbo, Maria Laidla Elvingsson, Magnus Sjöbäck, Emelie Svensson, Petra Bovide, Johan Thor, Nick Atkinson och Isabelle Badea.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.