Efter ett par år av förberedelser, analys av jympapass, arbete med upplägget och testperiod är det dags att träffa alla Friskis&Svettis jympaledare och – som IT-konsulterna plägar säga – implementera de nya tankarna.

Nya och nya, förresten, tankarna är lika gamla som jympan men framvaskade igen för att påminna oss jympaledare om jympans kärnvärden. Idén är ju att jympan är som bäst om den renodlas utifrån sina egna kvaliteter: rörelseglädjen, det enkla härmandet med ett inspirerande ledarskap och samspelet rörelse-musik.

Upplägget är delvis nytt. Minuterna används lite annorlunda och det är förstås superintressant för oss som ska skapa pass, men har ingen betydelse för jympans kvalitet och själ. Eller ja, kanske att kvaliteten kan påverkas. Det blir lite kortare uppvärmning, lite längre styrka, lite längre konditionsträning och väldigt kort återhämtning i mitten. Kanske att träningskvaliteten höjs en aning.

Utmaningen för jympaturnén tror jag blir att behålla fokus på de mjuka värdena, trots att det är den själsliga upplevelsen som är kärnan i jympans varumärke. Jag menar så klart att träningen är skitviktig, men utan jympans speciella kännetecken blir det inte det som turnén och hela projektet syftar till: Mer jympa i jympan.

I Norrköping och Höganäs börjar turnén den 12 februari. Hittills är 34 orter inbokade med flera föreningar inresta till de flesta datumen. Rapporter kommer.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.