Jag lyssnade på Filip och Fredriks podcast härom dagen. Filip berättade om gymmet han frekventerade i Los Angeles. Det är rufft. Betong. Folk som påstås vara Mohammed Alis gamle tränare/sparringpartner. Hemlösa som kommer in och får något att äta.

Och jag tänkte på Magnus Strömberg, Friskis&Svettis utvecklingsansvarig för gym. Jag tänkte på det gym han och övriga gymansvariga i Friskis&Svettis försöker skapa: ett välkomnande, snyggt designat och varmt gym där man på ett mysigt sätt hjälper människor att tycka att träning är kul och gilla att vistas i våra gym. Eller ska vi säga multihallar, stadens nya lekplatser, som man säger i Jönköping.

Och jag tänker på kluvenheten: fascinationen över motsatsen till vårt mys, betongen och skivstängerna. Och på flera av våra ledare som tränar och tävlar i cross-fit, inte alls lika myspysigt som hos oss. Och därför kom jag att tänka på Magnus. Han som har ett no bullshit-gym hemma i garaget.

Antar att det är sådana vi människor är: kluvna. När vi har det ena, längtar vi efter det andra. Kanske är det utveckling. Personligen är jag trygghetsnarkoman. Kämpar med det. Det går dåligt.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

3 kommentarer till Vår sköna kluvenhet

  1. MarveW skriver:

    Nej, det här håller jag inte riktigt med om. Jag har ett stort behov av variation. Ibland träna inne, ibland ute, ibland in snygga träningskläder, ibland i den gamla urtvättade t-shirten. Det är mitt behov av frihet att välja och variera. Det har inget med kluvenhet att göra.

  2. Jympajesus skriver:

    Gillar också att variera. Vad jag tänker på är vår (människans) pendling mellan motsatta stilideal.

  3. Anna skriver:

    Men… Tänk om Magnus inte är medveten om sin kluvenhet. Tänk om han glömmer bort sitt no bullshit-gym hemma i garaget när han planerar myspys på Friskis. Han kanske tror att det han och jag (och alla andra) vill ha är mys. Men jag har ju inget hardcore-gym i garaget. Jag har ju inte ens ett garage. Och jag är inte kompis med någon av Friskis coola gymutvecklare. Du vet, dem som tävlar i crossfit och troligen har ett jättestort, lerigt, astungt traktor(?)däck i trädgården som alla deras kompisar (de andra utvecklarna) får komma och leka med. Tänk om Magnus inte är medveten om sin kluvenhet. Då får ju jag bara halva kakan. Halva kakan och ytor som bjuder in till möten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.