Funderar på höstens pass. Funderar. Gör inget.

Vad jag funderar på, är om jag ska göra ett nostalgipass. Återvända till mitt sjuttiotal. Ett tag var jag inne på att enbart ta musik från kanske det bästa året: 1972. Eller 1973. Fast nu är jag inne på att vara liiiite bredare än så. Sträcka mig till 1980. Det var ju då Hotter Than July kom.

Jag har aldrig någonsin släppt in nostalgi och gamla fina låtar på mina pass. Jag har velat överraska. Ha musik ingen annan har. Testa den omöjliga musiken. Skaka om.

Har jag mjuknat? Förmodligen.

Jag tänker Stevie Wonder, Led Zeppelin, ABBA, Deep Purple, Elton John, Kate Bush, Peter Gabriel, David Bowie, Bobby Womack och…Jethro Tull?

Det kan vara den sämsta jympaidé jag någonsin haft.

Raise up med Susheela Raman och liknande känns onekligen fräschare. Funderar vidare.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

2 kommentarer till Back to the roots?

  1. MarveW skriver:

    Spännande. Men man kan överraska med oväntade låtar även om det inte är nya. Allt ”gammalt” är inte nostalgi. Det finns ju många guldkorn att vaska fram ur i 70-tals sanden.

    Bland mina 70-tals favoriter finns ABBA:s ”Nina -pretty ballerina” och Lasse Berghagens ”Håll igång i skogen” men dem bör du absolut inte ha med.

  2. Jympajesus skriver:

    Du menar att jag inte ska bli som radiokanalen Rockklassiker och bara spela samma gamla hits? Det är en poäng. Jag vacklar. Övade till en låt med helt nya Red Baraat i stället. Nästan sju minuter indisk funk, typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.