I söndags körde Ann Fredriksen Intensivjympa pass.nu med mig och 25 andra ledare från bl a Huddinge, Enköping, Stockholm och Norge. Ann Fredriksen är utbildare på Friskis&Svettis Riks, träningsansvarig i Friskis&Svettis Tyresö samt grymt stark och uthållig.

Pass.nu är korta inspirationskurser för ett snack om nuläget och finns för en massa olika pass. Pass.nu kan beställas av föreningarna från Riks när helst man känner att man vill ha koll på läget som en kick i arslet och djuplodande snack kring ett särskilt pass.

Denna söndag eftermiddag körde vi Anns pass och  snackade om just det passet efteråt, som en utgångspunkt för alla våra egna pass. Vi försökte ringa in grejerna som gör att ett intensivpass blir riktigt bra. Vi nämnde sådant som att det måste vara tungt men inte tyngre och snabbare än att man hinner ta ut rörelsen på rätt sätt. Och återhämta en aning mellan de tyngsta passagerna. Vi nämnde att vi som ledare måste vara inspirerande och att allt ska kännas kul. Vad nu kul är, sa Ann, och tyckte att det var olika vad folk tyckte var kul. Det är inte säkert att det upplevs som kul när ledaren skojar till det, men ganska så säkert när passet ger bra träning och alla får utmana sig. Vilket jag håller med om. Hatar skojiga grejer, trots att jag absolut gjort mig skyldig till sådana pinsamheter många gånger (säger för säkerhets skull).

Slutsatsen blev att det är i den personliga mixen mellan träning, ledare och musik som kvaliteten och träningslusten uppstår. Ingen sa emot. Och vad jag såg var alla grymt kapabla att göra bra pass: starka personligheter, starka muskler och mycket lust, även om lusten inte tog sig särskilt utåtriktade uttryck denna dag. Jag kan bara tala för mig själv, men när jag är på ett pass som utmanar mig, då har jag inte mycket energi över till att tjoa och tjimma. Då är jag fokuserad på att känna in övningarna, kämpa och vara koncentrerad på rörelserna. Okej, lite i slutet när jag visste att det snart var dags för nedvarvning, då blev jag lite kaxig.

Sammanfattningsvis en bra eftermiddag. Jag tänker sno med mig ett par grejer och blev – när jag recenserade träningsmusik hemma vid trädgårdsmöblerna på innergården – inspirerad att fixa ett par nya låtar till höstpremiären. Deep Forest, någon som minns dem?

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.