Min andra resa på min Storytelling World Tour gick till Gävle. Jag är på jakt efter Hallelujah Moments i Friskis&Svettis och har hunnit med två föreningar hittills med en tredje på gång. Det här kommer ta tid.

Nåväl, när man ser sig själv som en hantverkare som är med och bygger en katedral måste man ha stort tålamod. Man tar fram sin mejsel, börjar snida och ser inuti huvudet visionen av det fantastiska bygget som vi alla håller på att bygga på tillsammans. Låt det aldrig bli klart!

Jag såg mycket fram emot resan till Gävle. Dels skulle jag få inleda dagen med att leda ett jympapass tillsammans med Lilla Basledaren, dels hade jag filat på mitt storytelling-upplägg sedan sessionen i Örebro. Jag var taggad.

Det kändes som om jympapasset i första lokalens stora hall gick hem hos Gävle-funkisarna och att det gjorde det jag hoppades att det skulle göra: bryta isen mellan han som skulle hålla i föreläsningen (jag) och funkisarna.

Men så är det ju så att jag inte vill att min Storytelling World Tour ska vara en föreläsningsturné. Jag vill att det ska vara en samtalsturné. Och dit har jag väl inte riktigt nått än.

Det är ju inte lätt att tala om så personliga saker som Friskis&Svettis inför en massa folk. Det är inte lätt när man inte känner någon annan och det är inte lätt när man känner alla andra heller. Och på några timmar är då inte jag experten som bryter upp gruppdynamik och får alla att lossa sina tungors band och tala fritt ur hjärtat. Men jag försöker (och låter säkert en del grodor hoppa ur min egen mun. Jag ber om ursäkt för dessa.)

Jag missuppfattade kanske alla signaler från Gävles funkisar, men jag tyckte det gick skitbra. Det var lite blygt, men det brukar det ju som sagt bli i stora grupper och mot slutet (efter lilla grupparbetet) kom vittnesmålen om Friskis Moments (en alternativ benämning) igång allt mer.

Nä, det var inte mycket till föreläsning, precis som jag ville. Men jag tycker nog att det blev ganska så mycket till samtal.

The Moments har ännu inte samlats ihop, men så fort jag fått sammanställningen skickar jag upp några på Facebook-sidan. Du är självklart jättevälkommen att bidra. Det är liksom det som är grejen. Innehållet i våra Friskis Moments är det som särskiljer Friskis&Svettis från ”kollegorna i branschen”, som vi så kärleksfullt brukar säga.

Ge oss ett moment, nu!

image

Vill du se bilden i rörlig variant, sök på friskisgavle på Instagram.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

2 kommentarer till Inte mycket till föreläsning i Gävle

  1. Ulrika skriver:

    Du har enligt mig uppfattat signalerna rätt… Det gick ju jättebra! Och ja, vi var blyga först men sen så. Tack för att du kom!! Nu är det bara att jobba vidare med värderingar och mål!

  2. Jympajesus skriver:

    Tack själv för att du bekräftar att mitt signalsystem funkar något sånär! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.