Har du varit på en rock-konsert någon gång? Då vet du att det förekommer gitarrsolon på dylika tillställningar. Har du tänkt på att solona kan delas in i två kategorier, de snygga, skickliga och lagom korta och de långa, absolut skickliga, men tyvärr också inåtvänt onanistiska?

Den onanistiske gitarristen tillfredsställer sig själv genom att spruta alltför många toner alltför snabbt över en publik som bara vill att han ska sluta äckla sig.

Ledare och instruktörer inom Friskis&Svettis agerar inte sällan på motsvarande sätt. De fitness-masturberar. Jag har själv varit ofrivilligt vittne.

Kanske känner du också igen fitness-onanisten från någon cirkelfysgenomgång. Ledaren går fram till chins-stången och visar ett antal varianter. Alla i gruppen kan hitta någon som passar, bara hänga, hoppa upp från box eller svinga sig under och framåt som en slags förövning för klena till den chins-variant som ledaren väljer att avsluta instruktionen med: han drar sig upp från hängande och slår i bröstkorgen i stången, alltså långt över vad som är tillräckligt för att övningen ska betraktas som en fullt godkänd chin up. Instruktören pratar under tiden obehindrat. Det är fitness-masturbation.

Ju lugnare passet är, desto allvarligare måste förseelsen anses vara. Jag menar så farligt är väl inte onanin på ett cirkelfyspass. Bland deltagarna finns säkert någon mer av samma sort. På ett HIT-pass kan det väl också accepteras. Alla som är där är funtade på samma sätt. De vill också  göra det när alla tittar på.

Men ta ett soft-pass, hur motbjudande är det inte då när ledaren briljerar med sin överlägsna styrka eller uthållighet? Jag antar att den allra störste självbefläckaren är yoga-ledaren. ”Tänk inte att ni ska prestera,” säger hen med sin lenaste stämma. ”Känn efter vad som är rätt för dig i dag. Du duger.” Samtidigt. längst fram i salen, intar hen en stört omöjlig position. Och nu ser hen inte så där överjordiskt rofylld ut längre. Hen ler självbelåtet.

Hela den här tankegången är inspirerad av lilla basledaren iakttagelse under mitt eget pass härom dagen. Jag var inne i slutet av fyrfotaavsnittet och kände mig pigg och busig. Så jag gjorde en grej. Som ingen ens försökte härma. Haha, tänkte jag för mig själv och ropade med ett överlägset leende ut till gruppen: ”Nähä, inte det?”

”Du fitness-masturberade offentligt”, sa lilla basledaren efteråt. ”Disgusting!”

Sorry.

Just don't!

Just don’t!

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.