Jag har tidigare skrivit om Friskis&Svettis tre personligheter:
1 Den vi tror att vi har.
2 Den vi faktiskt har.
3 Den som folk utanför sekten upplever att vi har.

En smart tanke från en läsare ledde också till ett inlägg om den fjärde och viktigaste personligheten: den vi vill vara. Inspirerad av en föreläsning av utbildningsföretaget Treehouse grundare Ryan Carson i Portland, Oregon kan jag nu berätta hur vi måste arbeta för att uppnå vår önskade, fjärde personlighet. Så här enkelt är det:

1 Vad vill vi att folk ska säga om Friskis&Svettis? Gör en lista!
2 Vilka består ”folk” av? Allmänheten? Delar av allmänheten? Politikerna? Journalisterna? Övriga media? Kollegorna i branschen? Näringslivet? Gör en lista!
3 Vad måste vi förstärka och justera bland de saker vi gör och som påverkar personligheten? Gör en lista!
4 Prioritera punkterna på listan, gör tidplaner, agera och utvärdera!

Vad gör vi först?

Hur vill vi att folk ska uppleva oss?  Vad måste vi i så fall göra?

Hur vill vi att folk ska uppleva oss?
Vad måste vi i så fall göra?

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.