Min kompis A raljerar ofta med min tro på nödvändigheten att diskutera värderingar i Friskis&Svettis. När jag hälsat på som Jympajesus i någon förening brukar han fråga om jag var där för att ”älta värderingar”. Och det var jag ju.

Fast ”älta” klingar inte så positivt som diskussionerna är för mig. Även om jag förstår vad Anders menar. För det är svårt.

Men jag var nyss i en förening för att producera kommunikation inför deras flytt till ny, modernare och bättre planerad lokal. Och medan vi filmade medlemmar och funkisar fick de berätta vad de gillade med Friskis&Svettis. Och vad fick vi höra då, tro? Jo, just värderingarna. Och det kom fram utan manus. Bara utifrån mina öppna frågor som kunde lett till helt andra svar.

I stället landade svaren – vartenda ett – mitt i det som jag tycker särskiljer Friskis&Svettis från andra träningsställen: anledningarna till att vi gör det vi gör och sättet på vilket vi gör det.

Den här kommunikationen – tänker jag – möjligheter att bli bra och fungera på ett sådant sätt att fler vill vara med. Våra autentiska modellers genuina ”ältande” tror jag kommer att engagera dem som ser annonserna, filmerna och det event vi också planerar.

Visst ältade vi, men det kändes inte tjatigt. Det kändes tvärtemot riktigt gott.

Så om du tror på Jympajesus evangelium; leta efter nya, naturliga sätt att älta värderingar och sluta aldrig.

Amen.

Och vad ska han älta om då?

Garanterat ärligt ”ältande” kommer.


 

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

2 kommentarer till Om att älta värderingar

  1. A skriver:

    Menvaf…..

  2. A skriver:

    Pred 3:1-8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.