Jympajesus är inte bara predikant, han är kk (kommunikationskonsult) också. Denna gång i fina Hudiksvall, där han passade på att slänga ihop en blänkare (publicerad på FB) om Friskis&Svettis nära förestående flytt:

Bara dagar kvar tills Friskis&Svettis flyttar
JON LARSGÅRDEN HÄLSAR VÄLKOMNA TILL GRANEBOVÄGEN

Friskis&Svettis var inte nöjda med sina lokaler. Lokalerna begränsade föreningens utveckling och att bygga om kändes inte optimalt. För två år sedan kontaktade man därför byggmästare Jon Larsgården, känd i stan för tre saker: att han var ovanligt ung för att ha hunnit med så mycket i branschen, att han fick saker att hända i Hudiksvall och för att han var positiv och lätt att samarbeta med.
Alla rykten visade sig stämma.

– Det har flutit på hur bra som helst. Några dagar före jul flyttar vi in i våra nya och fräscha lokaler på Granebovägen, säger Ninni Ekström, verksamhetschef i Friskis&Svettis i Hudik.

Inga problem
Byggmästare Jon Larsgården själv är också bara positiv till hela processen.
– Tajmingen var perfekt. Jag hade precis köpt mark på vilken jag också fick bygga en fastighet, så Friskis hörde av sig i precis rätt läge.
Inte bara tajmingen var bra. Jon Larsgården gillar att det är just Friskis som flyttar in.
– Friskis&Svettis har ett jättestarkt varumärke och är, om man räknar med att de finns på över 100 platser i landet, Sveriges största förening. Vi fann varandra direkt och har haft ovanligt få byggmöten för ett så pass stort och komplext projekt på 1 400 kvadratmeter.

Delar värderingar
Jon har aldrig byggt en träningsanläggning tidigare och säger sig inte kunna ett dugg om hur gymytor ska fördelas för att det ska bli optimalt.
– Friskis hade idéer som de bollade med arkitekterna. Jag bidrog med synpunkter av rent byggteknisk art. Vad jag lärt mig är att det till 99 procent handlar om dialog, tydlighet och transparens om det ska gå bra.
Jon sympatiserar särskilt med Friskis&Svettis idé och värderingar.
– Det är superviktigt att människor rör på sig och Friskis lyckas både hålla hög kvalitet och vara välkomnande för alla. Att må bra är viktigare än magrutor.
Så hur går det med träningen själv då?
– Jag håller igång några gånger i veckan, men min fru tränar mer än jag. Hon gillar crossfit och gym och tränar i en box, typ en äldre verkstadslokal, men vi får väl se om jag kan få med henne till Friskis&Svettis nu. Här kommer finnas möjligheter att köra crossfit-inspirerat, fast i en fräschare lokal.

Var med på flyttpasset
Strax före jul är det dags för inflyttning. Den 14 december är det besiktning, tre dagar senare går flyttpasset genom Hudik – från gamla lokalen till nya – och den 21 öppnar Friskis&Svettis dörrarna för nya och gamla medlemmar.
– Ska bli kul, säger Jon Larsgården. Jag drivs av att det händer saker och trivs när jag träffar människor som vill något.
– Och vi vill massor hela tiden, säger Ninni.

Jon Larsgården, Hudiks hetaste byggare

Taggad med:
 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.