Femårsplaner i Friskis&Svettis oroar mig. Var det inte vad Sovjetunionen ägnade sig åt? Och hur gick det? Not så good. Behov och förutsättningar ändrade sig dagen efter planen var signerad.

Jag såg en föreläsning med Micco Grönholm, en människa med den imponerande/ironiska/humoristiska/löjeväckande titeln Head of Future i Helsingborgs stad. Han verkar bra och berättade om hur han och staden nu körde enligt devisen ”testa och ta vara på lärdomarna”. Det handlar om att agera på det som är och det man tror ska komma mycket snart.

Så tycker jag Friskis&Svettis ska tänka och agera också. Om vi tycker att vi har något att uträtta i samhället, vilka vägval gör vi i dag? Vad testar vi? Vad lärde vi oss och hur skruvar vi på det vi gör, lägger ner eller testar något annat?

Jag har en känsla av att föreningarna redan jobbar så. Vi kan vara stolta över alla insatser för integration, välkomnande av nyanlända, Röris och senior, för att nämna några härliga tester.

Röris och senior är grejer man kan planera för. Det kommer ständigt nya kids och oldies. Den stora migrationen visste vi däremot inget om. Inte heller nästa stora hot eller möjlighet för oss att utvecklas och göra gott.

Jag tror det är bättre att ha ett kortare perspektiv. Hur jag tycker vi ska tänka och jobba: Vad vill vi förändra i dag? Hur blir vi snabba att göra de förändringar vi i dag inte vet att vi kommer behöva göra?

Amen.

Huvudkontoret

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.