”I dag är kanalerna många och behovet av att hålla ihop utseendet genom en konsekvent användning bara växer. Identiteten ska därför bidra till att bli tydligare och flexiblare i fler sammanhang.”
Citat Riks Funknet

Det är ju bra, men vi hade inte behövt göra så stor affär av det. Vi hade aldrig behövt prata om ”vår nya logga” och dela Friskis&Svettis i för och emot.

I citatet ovan är de tidigare formuleringarna om att en ändrad logga ger oss möjligheter att fylla varumärket med nytt innehåll strukna. ”Flexiblare” är nyckelordet om du frågar mig. Precis som det alltid varit.

Att anpassa loggan efter mediet är ingen stor grej. Det är nödvändigt och odiskutabelt. Vi gör redan så. Det är business as usual. Eller är det någon som haft kvadraten på t-shirten? Webben?

De senaste åren har loggan inte sett likadan ut på trycksaker, webb, kläder och prylar. Så om loggan behöver tunnas ut i vissa media, varför inte bara göra det? Utan pukor och trumpeter och högtravande snack om att vara samtida. Vi slipper diskussionen om ”ny logga” om vi gör så nästa gång vi stöter på ett sammanhang där de nya cirklarna ser dumma ut.

I stället kan vi fokusera på viktigare saker, som verksamheten t ex. Och innehållet i våra berättelser om den. Sådana diskussioner enar, i stället för förbryllar och splittrar.

Amen.

Två nya loggor.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.