Min vän och kollega, fotograf Alvreten, fick ett nostalgiskt ryck. Han la upp bilderna från det som kom att bli den sista fotograferingen i enlighet med vår vision för Friskis&Svettis bilder på sitt Instagram.

Jag slås av hur bra jag fortfarande tycker att bilderna är. Lekfulla, med självdistans, snygga och intressanta. Som jag tycker Friskis&Svettis ska upplevas.

För fyra år sedan beslutade sig Riks och årsstämman för att köpa reklambyråtjänster utifrån. En av de tydligaste kursändringarna blev synlig tämligen direkt: bildspråket.

I flera år hade vi jobbat enligt den enkla idén att bryta mot tre konventioner i träningsbranschen:

1 Vi skulle tillåta allvarliga miner i motsats till det vanligtvis fejkade leendet
2 Våra modeller skulle fotograferas i vanliga, civila kläder, i motsats till träningskläder.
3 Vi skulle skildra en surrealistisk träningssituation, i motsats till den alltid fejkade, realistiska.

Med dessa mål för varje bild skred vi till verket. Friskis&Svettis skulle få ett helt eget bildspråk som skulle lyfta fram en sannare människa.

Jag lovar; jag skulle erkänna oss överträffade om jag sett bättre Friskis&Svettis-bilder. Förlåt självgodheten, jag tycker inte det har hänt.

Styrketräning är bra för hjärnan.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.