Man blir lite van vid att folk på jympan ser glada och lite galna ut under passet. Med galna menar jag när uttrycket i ansiktet och hela kroppsspråket signalerar ”jag är med dig och jag ger järnet och jag skiter just nu i allt annat”.

Får man se det någon annanstans än på jympan?

Jag går på andra gruppträningspass – cirkelfys, cirkelgym, skivstång, power hour, HIT – och visst går vi upp i övningarna och pressar oss, men det där galna och lyckliga, som om vi befann oss i en annan dimension av verkligheten, nä, den ser jag bara på jympan.

När jag leder på ett pass som inte är mitt vanliga blir jag medveten hur unikt det här är i träningsvärlden. Jag blev t ex påmind om det när jag gästade den franska Friskis&Svettis-avknoppningen Gym Suédoisé i Paris i december.

Jag gav allt jag hade. Så klart! Och deltagarna – mitt i denna häftiga världsmetropol, fem minuters promenad från Place de la Republique – gav sig in i leken med 100 procent tjohej och allvar. Grymt häftigt!

Efter att ha hört en intervju med Bruce Springsteen där han pratade om att han vid varje konsert vill guida publiken till en slags ren livsglädje, tänker jag att det också är jympapassets grandiosa uppgift.

Jag vet, jag är sjukt jymparomantisk, men jag såg det hända i Paris. Jag var tyyyyp Bruce.

Sen gick vi på restaurang och åt sniglar. Det regnade. Trafiken rusade förbi ute på gatan. Ovanför sprakade julstjärnorna i blått och vitt. Känslan höll i sig.

Amen.

Jympaextas kan inte fångas i en stillbild, inte ens fem minuters promenad från Place de la republique i romantikens huvudstad.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.