Friskis&Svettis har funnits i 40 år. Det ska vi fira!

Eller?

Innan jag firar skulle jag vilja veta vad vi firar. I alla fall om vi ska göra det tillsammans allihopa.

Vi kan så klart ha våra egna personliga anledningar att fira att Friskis&Svettis fyller 40 år – det är i så fall supernice, skål! – men om vi firar på en officiell nivå, vad är grejen?

Är det att vi överlevt så länge? Att vi inte utplånats i konkurrensen`
Eller är det för att slå oss på bröstet och skrika att ”vi är Sveriges ledande träningsorganisation”?
Eller är det för att vi – trots att grundidén om en sluss från halvrisig hälsa till hyfsat stark hamnat i bakgrunden – fortfarande uppfattas som om vi jobbar för folkhälsan?

Eller är det för att vi tillfredsställer Skatteverket och går från att vara en renodlad förening till att bli en mix av både förening och bolag?

Jag raljerar lite. Men tycker ändå att frågan är befogad: Vad firar vi?

Vad tänker du?

Amen.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

4 kommentarer till Vad firar vi, om vi firar?

 1. Thomas skriver:

  Att Johans ide’ bär och har utvecklats. Vi har utvecklat så många träningsformer, lustfyllda i olika grad också beroende på person. Spridit evangeliet över hela världen (nästan). Mångdubbel träningsglädje – det är värt att fira!

 2. MarveW skriver:

  Tänker ungefär som vid alla födelsedagar. Att jag är glad för livet, att finnas, utvecklas och att som åtstadkommits under åren. Det finns så många anledningar att fira, och tycker inte att man ska göra ett problem av det.

 3. Jympajesus skriver:

  Men det är ju hela min grej: att problematisera. 🙂 Självklart finns det många saker att fira, men vilka är de sakerna? Jag tror det hjälper oss att utvecklas genom att reflektera och ifrågasätta. För en glädje som går djupare.

 4. Jympajesus skriver:

  Okej, DET var lite väl positivt, om du frågar mig. 🙂 Det ÄR ju inte RIKTIGT Johans idé vi jobbar med. Mycket är kvar och levande, och då tänker jag mest på värderingar och att vi nog lever dem ganska bra, men själva produkten skiljer sig åt från grundidéerna, även om jag också uppskattar de många nya träningsformerna mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.