För snart 20 år sedan var jag suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Nu för tiden finns det inga suppleanter där, men då var vi två stycken och vi var med på alla möten, inte för att vi behövde utan för att vi tyckte att det var så jäkla kul.

Nu minns inte jag om Jenny Moström från Uppsala var ordinarie eller suppleant, men hon och jag delade intresset för vilka Friskis&Svettis skulle vara och hur vi skulle se ut. Två frågor som vi drev som mest var att göra en s k brandbook och se till att vi fick en gemensam ”uniform” i hela Friskis&Svettis.

Brandbook-idén blev senare den s k ”svarta boken” som jag skrev och som f d generalsekreterare Anna Iwarsson berör i ett av sina senaste blogginlägg med titeln Det kunde lika gärna gått åt skogen.

Vid Riks årsstämma – måste ha varit ca 2000, var har jag glömt – skulle så Jennie och jag presentera den nya funktionärskollektionen. Och det är nu det där med striptease kommer in i berättelsen.

Det fanns ganska många olika varianter på funkiskläder i föreningarna för ca 20 år sedan. Det var grått, det var blått, det var rött och det var vitt, men inte på ett enhetligt sätt. Jennie och jag drog på oss så många olika lager vi kunde av olika utstyrslar och klev sedan in på stämmoscenen i spotlighternas ljus ackompanjerade av någon slags ”sexig” musik.

Sen dansade vi och krängde av oss plagg efter plagg tills vi bara hade de nya kläderna kvar. Applåder.

Men hur blir det nu 2018? Det känns som om vi skulle kunna göra comeback på en stämmoscen och göra en omvänd striptease. Vi skulle kunna börja i den senaste gemensamma munderingen hela Friskis&Svettis hade för några år sedan, och sedan klä på oss lager på lager av dagens många varianter för att så småningom bocka för publiken och vagga ut som Michelingubbar.

Skulle vi få applåder? Skulle delegaterna vara nöjda med dagens möjligheter att som funkis välja ur en större kollektion, mer efter egen smak, och där färgerna drar åt fler håll än på länge?

Jag vet inte. Vad tänker du?

Jag älskar Friskis&Svettis.
Amen.

Dags för omvänd nakendans?

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.