Finns det någon Friskis&Svettis-ledare som väcker mer kärlek än jympaledaren? Jag har svårt att tro det. Och jag förstår så väl varför det är på det sättet.

Jympan ger ledaren en chans att visa upp sig som människa, och bara de allra finaste egenskaperna.

Vem älskar inte en människa som orädd går in i mitten och med ett stort leende hälsar alla välkomna och gör sitt bästa för att se alla i ögonen.

Vem blir inte glad av att möta en människa som så tydligt vill att du ska känna dig sedd och bekräftad redan i första sekunderna av mötet?

Vem skulle inte vilja lära känna en människa som är så obekymrat glad och så trygg i känslan att vara älskad av alla?

Hur kan du inte låta bli att fascineras av en person som är så nöjd med sig själv bara genom att börja rörelsen på ettan i takten och sedan garnera rörelsen med en humoristisk liten abrovinkel på exakt rätt ställe i musiken?

Visst är det svårt att inte bli förtjust i en person – som bara med hjälp av låtar du hört på Mix Megapol hundratals gånger – varje termin lägger minst en arbetsvecka på sätta ihop 55 minuter av euforisk träningsupplevelse?

Man måste ju bara bli förälskad i en människa som vill bjuda på sig själv (nästan) utan ersättning en eller flera gånger i veckan .

Och då har vi ännu inte tagit upp den fysiska attraktionen. En jympaledare är ju verkligen allroundtränad. Alla vet att den som orkar leda 55 minuter jympa graciöst och kraftfullt är stark, uthållig och mer rörlig än de flesta. Att det är sexigt, det kan man förstå.

Men allra sexigast och mest attraktivt är ändå den helhet av mognad, säkerhet och godhet som jympaledaren utstrålar. Tänk att få leva varje dag med en sådan person!

Tänk att få ha en sådan hemma!

Jag älskar Friskis&Svettis.
Amen.

Slappnar av lite mellan passen.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

4 kommentarer till Den attraktiva jympaledaren

 1. L skriver:

  Ja. Men jag tycker att du fokuserar för mycket på yttre attribut. Det som utmärker och särskiljer jympaledare är ju att de behärskar den själsliga dimensionen. Det är därför man avgudar dem. Jag läser just nu en bok som heter “Freud och människans själ” och där nämns en speciell form av mänsklig kontakt som beskrivs som “en spontan sympati från vårt eget omedvetna med det omedvetna hos andra, ett inkännande svar från vår själ till andras själar”. Ledare för andra träningsformer är säkert också glada och vältränade, men den spontana sympatin, det inkännande svaret är inte förhanden.

  Sen så tror jag också att jympans utformning och dess element av lek och ritual hjälper alla inblandade att visa sig från sina bästa sidor. Jag hade en lite tung och deppig tid i vintras men var då på ett jympapass där Ane Bruns True Colors-cover var med på nedvarvningen. Det blev en väldigt andlig stund på golvet i mörkret för mig, och jag tänkte att det är mina true colors (i kontrast till den håglöshet som jag då för det mesta kände) att vara som jag är på jympan: fokuserad, lycklig och hängiven.

  Därför har jag ingen anledning att tro att det inte skulle vara ömsesidigt; finns det någon Friskis&Svettis-motionär som väcker mer kärlek än jympamotionären?

 2. Jympajesus skriver:

  Du har förstås rätt. Jag gillar detta med den spontana sympatin och jympamotionären som den mest älskvärde. Jag har en annan text som jag skrev före denna, men som blev så djupsinnig att jag generad lät den vänta. Jag förstår nu att det är dags att publicera.

 3. L skriver:

  Det låter som ett inlägg helt i min smak 🙂

 4. Jympajesus skriver:

  Kommer snart. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.