I några år på Riks var jag med och filade på texterna till Svettisdagarna. Det handlade om att skapa nyfikenhet på programpunkterna och presentera personerna som skulle hålla i passen på ett lockande sätt.

Många adjektiv blev det, precis som i årets program när Svettisdagarna hålls i Globen. Och det är väl okej, man vill ju peta på känslorna. Lagom mycket.

Vid några tillfällen i årets program lämnas känslan av ”lagom” långt ner i ett supertråkigt hål i en leråker. Adjektiv och metaforer virvlar omkring på ett sätt som gör den f d svenskläraren Jympajesus generad. Och lite rädd.

Ska jag våga mig till Globen? Taket ska lyfta, golvet ska gunga, bröstkorgen vibrera och håret krullas. Jag kommer få globen att snurra, göra konfetti av hela skiten och det kommer bli magiskt. Jag uppmanas att festa hårdare.

Låter som någon som gillar magic mushrooms. Kanske får man svamp till lunch?

Jag saknar tiden när jag fick vara med och beskriva Svettisdagarna så där uppjackat. Och tänker på mitt eget pass en vardag i november. Usch, vad tråkig jag är! Jag lovar ju inte ett skit, inga upplevelser utöver det vanliga. Jag säger inte ett ord om mig själv, bara ett surmulet ”hej” och trycker igång musiken jag förmodligen haft alldeles för länge.

Men nu ska det bli ändring på det! Jag döper om mitt jympapass till:

The Intense and Unlimited Body and Soul Outer Worldly Experience

”Det här passet samlar uråldriga erfarenheter av hur musik, rörelse och social samvaro helar trasiga själar. Det är en melting pot av inspiration och katarsisk transpiration. Vi suddar ut alla gränser mellan människor och medvetanden och uppgår i ett enda stort ETT. Musiken är från hela världen, rörelserna skapade i samklang med människans innersta väsen, hennes längtan, behov av närhet och fantastiska rörelseapparat. Det är kultur, det är konst, det är psykoterapi. Det är en transcendental happening, en kosmisk rening.
Jympajesus har varit en pain in the ass sedan han tog kontakt med nybildade Friskis & Svettis Jönköping år 1985. Han var helt övertygad om att han kunde göra den där skiten som kallades jympa bättre än de flesta. Hans irriterande personlighet med ständigt återkommande besserwisser-inspel och självgoda övertygelser har fått många hederliga Friskis & Svettis-funktionärer att tappa kontrollen och be honom fara åt h-e. Nu kan du också göra det. Välkommen onsdag 11.45, City, Friskis & Svettis Stockholm.

Se det som ett utkast.

Jag älskar Friskis & Svettis.
Amen.

Find the real you on Wednesdays at City.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.