Man kan max köra nio pass under Svettisdagarna 2018. Bland de futtiga nio – en bråkdel av det digra programmet – har jag tre favoriter utan inbördes rangordning. Att just dessa upplevelser blev mina hemtagningar beror – som jag uppfattar det – på tre klockrena Friskis & Svettis-anledningar:

• Pranayama med Minna
För att det var ett pass som brydde sig om hur vi mår på insidan. Minna Fahlström – 100 procent närvarande, kunnig, engagerad och lättsam med nära till skratt.

• Yogakonsert
För att stråkkvartetten från Göteborgssymfonikerna och yogaledaren Lene Skomedal gav oss en så människovärdig start på söndagen. Yogakonserten signalerade bildning, i motsats till den hjärndöda bombasm som det enligt mig fanns lite väl mycket av.

• Rock Out Globen med Ellen, Essi & Co
För att det var så rakt på Friskis & Svettis kärnvärden: lustfyllt, lekfullt, energiskt, personligt, kontaktskapande, enkelt, kraftfullt och fräscht.

Övrigt jag besökte:
• Karl Dyall – de vanliga slitövningarna.
• Skivstång med smak av maxa – helt ok, gör gärna hemmavid.
• Lofsan – de vanliga slitövningarna, men lite roligare p g a parträningen.
• Hjärnstark – inte nytt längre, men kul ändå.
• Friskis & Svettis 5 framtider – kräver ett eget blogginlägg.
• Modus – mycket fina ledarinsatser, men – förlåt – ”så långt från träningen på köpet man kan komma”, som en kollega uttryckte saken.

Hoppas vi får vara i Globen fler gånger!
Det var mäktigt, men gärna lite mer humor i bombasmen (förstår att det är svårt att tona ner de stora gesterna i den lokalen) – Robert Granath jobbade bra för att försöka ta ner det hela på jorden. Lite mindre Games of Thrones nästa gång?

Jag älskar Friskis & Svettis.
Amen.

Borde bli konceptpass.

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

3 kommentarer till Mina tre bästa på Svettisdagarna

 1. Michele Wilcox skriver:

  Modus gav mig den värsta existensiella ångesten jag varit med om. Det vill jag inte ha på ett träningspass. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen.

  Synd att jag missade Rock out Globen men jag hoppas det kommer som konceptpass.

 2. Rebecca skriver:

  Visst är det härligt! Detta finns faktiskt redan som konceptklass hos The House Fitness concept! Shake & Drum, sjukt roligt! Kolla hemsidan eller instagram!
  http://www.thehousefitness.se, @thehousefitnessconcept

 3. Jympajesus skriver:

  Aha, kul! Tack för tips. Har sett nåt klipp nån gång på YouTube också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.