Kollar de nya bilderna i Riks bildbank. De är helt perfekta för Friskis & Svettis nya utslätade visuella uttryck. De säger mig absolut ingenting, annat än att det verkar ganska tråkigt att träna hos oss. ”Var det inte Friskis & Svettis som pratade om rörelseglädje, engagemang och om att våga testa gränser, t o m provocera. 

Jag blir provocerad, men det var väl inte tanken? Att satsa på en fotografering bara för att göra en enda medlem och ideell funktionär upprörd?

I Riks strategi är ett av nyckelorden ”synas”. I stället för att leva som man lär blir de här bilderna ett övertydligt exempel på hur tomma ord kan vara. Snacka går ju, liksom. Men var är handlingarna som bevisar att det man säger betyder något?

Är det verkligen den här brun-blå-grå tristessen Friskis & Svettis vill ha? Jag vill inte att det ska vara så.

Jag läste ett inlägg på Workplace där man efterlyste bilder att använda utöver själva passbeskrivningarna. Är det här vad man fick? I så fall hade det varit bättre att köpa bilder från en vanlig, kommersiell bildbank. Där hittar man precis samma intetsägande, själlösa och överallt-och-ingenstans-passande bilder som Riks nya.

Jag älskar Friskis & Svettis.
Amen.

Kul som fan!

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

6 kommentarer till Vår inspirerande brun-blå-grå glädje

 1. Mikaela skriver:

  Håller med dig helt, supertrist! Har du sett bilderna på Friskis Linköpings hemsida? De är på våra egna coola och bra funktionärer och är superhärliga tycker jag. Mer sånt! liksom lite full-i-fan och dessutom ansikten som folk känner igen!

 2. Jympajesus skriver:

  Gick in på sidan. Såg bara en egen bild (Johanna?). Finns fler?

 3. Mikaela skriver:

  Äsch, trodde det fanns fler. På vår facebooksida har vi en sådan bild som ”där-uppe-bild”, vad den nu kallas. Mejla gunilla@linkoping.friskissvettis.se om du vill se fler, dom är superfina tycker jag! 🙂

 4. Jympajesus skriver:

  Ser ett par till på er FB. Särskilt den med bollarna har skön personlighet (tycker jag).

 5. L skriver:

  Om jag skulle gissa spontant vilken kedja de där bilderna tillhör skulle jag gissa Nordic Wellness. Den nedre bilden till vänster, ska det föreställa jympa? I en gråare och tristare verklighet? Energin i ett jympapass är ljusare, varmare och helt annorlunda.

 6. Jympajesus skriver:

  Håller med dig. Fattar inte varför man tar sådana här oengagerande bilder på en så engagerad företeelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.