Jag har en känsla att valet av mig som fadder orsakade en och annan bekymmersrynka i rekryteringsgruppen. ”Han har väl aldrig läst pass.nu ens.”

Fast jag är säkert bara paranoid.

Jag överdriver mytbildningen om Jympajesus, typ att han gör som han vill och tycker att inget är roligare än att utmana regler, riktlinjer och policies. I själva verket är man säkert supernöjd med att Jympajesus äntligen tar sitt ansvar och coachar en jympatalang till stardom, fulla pass och ett coolare rykte för Friskis & Svettis klassiska träningsform.

Sanningen är att jag alltid bygger pass enligt pass.nu. Och nu när jag förärats med fadderskap tänker jag leverera en uppjympare som följt pass.nu som en savant. Alla försök från min adept till kreativa lösningar och rörelser som inte tidigare setts på jympa kommer att motarbetas av mig. Jag kommer uppmana till säkra kort på alla fronter; bara moves från rörelsebanken och endast musik i spannet mellan Mix Megapol och Way Out West.

Det är mitt falska liv som fadder, för lika mycket som jag tror att pass.nu behövs, lika mycket tror jag att det blir en hämsko. Jag tror till och med att pass.nu riskerar att långsamt döda jympan.

Visst, man måste VERKLIGEN förstå upplägget, bygga passet enligt den beprövade strukturen och checka av att man fått med allt som ska vridas, töjas och stärkas. Problemet är att man sedan måste ta sig vidare. Inte så att man kan skita i upplägget efter licensieringen – inte alls – men när minuter, rekommenderade pulsar och funktioner är på plats, det är då den STORA utmaningen väntar: hur leverera det som – utan att den riktigt förklaras – i pass.nu går under benämningen ”jympans själ” .

Vad som behövs är en filosofisk diskussion om vad vi vill uppnå och hur vi kan komma dit. Jag tror på ivriga uppmaningar att experimentera, våga misslyckas och varje gång leverera mer än ”ännu en okej dag på jobbet”. Pass.nu är den trygga dagen på jobbet, men för övrigt lovar pass.nu ingenting. Frälsning leveras med andra mycket halare ledstänger.

Jympans värden är samma som 1978 och minut-upplägget fungerar lika bra i dag som 1978, men vad du gör under dessa minuter kan inte bara vara en avprickad checklista från pass.nu. För att hitta in till jympans själ och blåsa upp den så att deltagarna når salighet medan de får träningen på köpet, wow, det kräver ett helt annat slags arbete.

Fast nu gäller det att coacha adepten till att klara licensieringen. Jag rekommenderar några av de mest spelade låtarna på Spotify och inga nya påfund, ok?

Jag älskar Friskis & Svettis.
Amen.

GODKÄND!

 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

6 kommentarer till Mitt falska liv som fadder

 1. Lennie skriver:

  Jag lackade ordentligt på pass.nu i förra veckan när jag tycker för första gången sen jag började leda Cirkelfys för ca 10år sen att en del av mig dog i Friskishjärtat. Det är alltså numera 9 parametrar som ska in på 9-10 övningar och man får inte ha en övning som syftar till enbart förhöjd puls(dvs konditionsövningar) vilket är åt helvete. Cirkelfys för mig är ett allsidigt pass och inte ett styrkepass. I love Friskis jag med.

 2. Jympajesus skriver:

  Hm, jag gillar konditionsövningar. Hur resonerar man då?

 3. Terese skriver:

  Är det Holmsäter junior? Råkar i så fall känna licensieraren 🙂

 4. Jympajesus skriver:

  Jajamen, arvtagaren är on a roll. 🙂

 5. Terese skriver:

  Råkade också få veta av samma licensierare att energin, karisman, glädjen, sprudlande glittret & gåshuden gick rakt igenom datorskärmen!!

 6. Jympajesus skriver:

  DET var MYCKET roligt att höra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.