Platon talade om idévärlden och jämförde den med den värld vi harvar runt i. I idévärlden är allt sant, skönt och vackert. I vår värld förmår vi bara uppfatta halvdana återspeglingar av idéerna.

Precis så är det med jympan. Den är en perfekt idé.

Idén om jympan handlar om att öka din rörlighet, styrka och kondition, samtidigt som du helar din själ genom sammansmältningen av musik, rörelse och människorna runt dig. I idén om jympan utvecklas vi som individer och sociala varelser.

I idéernas värld är jympan en rit, en religiös och kollektiv handling för att stärka både dig som individ och som en ovärderlig del i den stora helheten av liv. Jympan är en kärlekshandling för människans fortlevnad på jorden.

Han som skapade idén om jympan måste ha älskat livet. Han måste ha älskat dig. Men precis som oss alla andra levde han i de halvdana återspeglingarnas verklighet. Skaparen av jympan var imperfekt, som alla oss andra. Däri ligger den stora utmaningen och möjligheten.

Vi imperfekta ledare kommer aldrig att kunna göra Jympan fullständig rättvisa. Pass.nu hjälper oss inte här. Vi kan bara hjälpa oss själva. Själva jympan kan inte utvecklas, men vi kan göra det.

Det är meningslöst att försöka förbättra idén. Att flytta minuter hit och dit gör ingen skillnad för Jympan. Idén är som den är, troligen blir återspeglingen i verkligheten bara sämre. Det är bara vi ledare som kan förbättra oss. Vi kan försöka förstå idén bättre. Vi kan lägga mer tid på att skapa program. Vi kan diskutera meningen med jympan med andra mer. Vi kan vidareutbilda oss inom andra områden som filosofi, psykologi, kommunikation, meditation och pedagogik.

Jympans framtid hänger helt på om människorna som leder den kan utveckla sig själva. Vi som är osäkra, sökande, bekräftelsesökande, men modiga, har större chans att närma oss den sanna idén om jympan än dem som redan anser att de är förträffliga som de är. Den framgångsrika jympaledaren får aldrig bli klar med sitt sökande efter sanning, aldrig sluta försöka att bättre förstå sig själv och andra, aldrig sluta att vilja connecta med världssjälen. Vi är ju ETT allihop.

Tycker du att det här är flummigt? Att den fulländade jympaledaren är ofulländad. Well, det finns pass utan perfekta idéer som med fördel leds av folk som inte söker något annat än bättre kondition, styrka och rörlighet. De leds bäst av folk som är hur nöjda med sig själva som helst och aldrig ens tänker tanken att de skulle kunna vara tråkiga. Modus, någon? Inga konstigheter!

Jag älskar Friskis & Svettis.
Amen.

Lite likt kanske, men det är inte jag.
 
Skrivet av

Jympajesus

Man tänker att på Friskis&Svettis finns det tjejer. Man blir värd. Man blir ledare. Men man får ingen tjej. Så man engagerar sig i föreningen i stället (kommunikation, styrelse, verksamhetsledare). Man skriver i Friskispressen (mest av alla, enligt nye chefredaktören). Man blir suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse. Sen åker man ut. Man jobbar på Friskis&Svettis Riks som copywriter (50% resten i eget företag). Man tror man är nåt. Så man åker ut igen. Men man fortsätter med en druckens envishet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.