Om Jympajesus

Jympajesus föddes vid Friskis & Svettis Riks årsstämma i Jönköping 1993, när han ville vara rolig och lite på gränsen till det smakfulla under jympapasset för alla stämmodeltagare. Låten hette Jesus och ledaren (Jympajesus) var endast iklädd ett lakan runt höften och taggtråd på huvudet. Ledarkompisarna bar in Jympajesus till mitten av salen. När musiken började vaknade han till och började jympa. Mellan 1985 och 1994 var han engagerad i lilla växande Friskis&Svettis Jönköping (värd, ledare, kommunikatör, styrelseledamot, verksamhetsledare). I slutet av 80-talet skrev han sin första artikel för Friskispressen. När Friskispressen fick ny chefredaktör hade Jympajesus skrivit flest texter för tidningen av alla. I slutet av 90-talet var Jympajesus suppleant i Friskis&Svettis Riks styrelse och arbetade 2005-2014 på Friskis&Svettis Riks kansli som copywriter på halvtid med uppdraget att utveckla sättet att berätta om Friskis&Svettis. Nu arbetar han som frilansande copywriter och med att ideellt rota runt i företeelsen Friskis&Svettis. Det är skitjobb, men någon måste göra det.

 

2 kommentarer till Om Jympajesus

 1. Matilda skriver:

  Hej!
  Vaddå ”Jympa Jesus”? Varför heter bloggen så?

  Ha det fint!
  /Matilda

 2. Jympajesus skriver:

  Hej Matilda,
  Det borde jag kanske berätta. Ska göra det in nästa inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Jympajesus på Facebook

Besatt av Jympajesus? Hålla dig uppdaterad med det senaste Jympajesus-skvallret! Klicka bara på ”Gilla”-knappen på Facebook så får du veta det allra senaste innan alla andra.

Jympajesus finns på Twitter

Jympajesus finns alltid med dig. Läs vad han tänker på just nu, och prata med honom när det passar dig. På Twitter finner du svaren på frågor som du inte hunnit ställa.